KRSTARENJE VOLGOM

12.07 – 22.07.2012. (11 dana – 10 noći)

Cene su izražene u eurima po osobi u dvokrevetnoj kabini
PalubaUslugaCena po osobi u 1/2 kabini
I paluba (potpalublje)Pun pansion1130 €   890 €
II palubaPun pansion1230 €   960 €
III palubaPun pansion1330 €   1030 €
IV palubaPun pansionNema slobodnih kabina
Doplata za 1/150%
3. odrasla osoba i dete od 2-12 godina u sobi sa dve odrasle osobe na upit

1. dan, 12.07. – Beograd – Moskva

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu „Nikola Tesla“. Let Aeroflota-a za Moskvu u 14:00 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 18:40 časova. Transfer do broda. Smeštaj po kabinama. Noćenje.

2. dan, 13.07. Moskva

Doručak.
Moskva je prestonica Rusije, moderna metropola, prepuna carske istorije i arhitektonske raskosi. Osnovana je 1147. godine od strane princa Jurija Dolgorukog, danas Moskva predstavlja jedan od najvaznijih svetsih gradova sa populacijom od preko 10 miliona stanovnika. Naselje zanatlija i trgovaca u 15 veka postal je glavni grad Rusije. Premeštanjem ruske prestonice u St.Petersburg 1712. godine, postaje druga prestonica. Panoramsko razgledanje grada: Tverska ulica, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičanski manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet „Lomonosov“, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. Razgledanje grada uključuje posetu unutrašnjosti zidina Kremlja i najmanje jednoj crkvi.

Fakultativni program:

- poseta Oružanoj palati – muzej, riznica carske Rusije, jedan od najbogatijih muzeja na svetu, carski pokloni, spektakularna kolekcija nakita, kruna i naoruzanja;
- u večernjim časovima, poseta prestavi svetski poznatog Moskovskog cirkusa;
- u slučaju da se cirkuske prestave ne odrzavaju, bice ponudjeno noćno razgledanje Moskve;

3. dan, 14.07. – Moskva

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativni program. Ručak (lanč paket ili na brodu).

Fakultativni program:

- Sergijev Posad (bivsi Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre;
- nakon eksurzije, odlazak u centar Moskve, slobodno vreme;
- obilazak Moskovskog metroa u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture).
Isplovljavanje u kasnim popodnevnim časovima.
Nakon polaska, prestavljanje kapetana i članova posade na sunčanoj palubi uz šampanjac (ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju).

4. dan, 15.07. – Ugljič

Doručak. Dolazak u Uglič i razgledanje grada.
Osnovan 1148. godine, Uglič je jedan od najvoljenijih gradova stare Rusije. Posebno je pogled na grad lep sa Volge, sa koje se na horizontu vide Crkva Vaskrsenja i Crkva Svetog Jovana.
Krajem 16. Veka Carica Marija Naga, sedma žena Ivana Groznog, živela je u egzilu u Ugličkom Kremlju. U dvorištu Kremlja nastradao je Carevic Dmitrij i na tom mestu je podignuta Crkva Svetog Mučenika Dimitrija, gde se nalazi i danas. U okviru Kremlja ce nalazi i najstarije zdanje u Uglicu – Palata Carevica Dmitrija.

Ručak. Slobodno vreme. Večera.

5. dan, 16.07. – Jarosavlj

Doručak. Dolazak u Jaroslavlj, razgledanje grada i slobodno vreme.

Jaroslavlj, grad sa preko od 600.000 stanovnika, koji leži na obe obale Volge, predstavlja važnu luku na Volgi. Grad je u XI veku osnovao princ Jaroslav Mudri, a i danas se mogu videti mnogobrojni vredni spomenici koji svedoče o njegovoj bogatoj prošlosti. Posebno su značajni veličanstveni Spaso-Preobaženski manastirski kompleks iz 13 veka, grupa Sabornih crkava iz 17 veka, elegantna Rotonda, ostaci drevnog trgovačkog centra. Verovatno i najlepša je Crkva Ilije Proroka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu. Freske na zidovima i svodovima crkve predstavljaju pravi muzej staroruskog slikarstva.

Razgledanje obuhvata i posetu Manastiru Preobraženja i Crkvi Svetog Nikole Nadeina sa čuvenim freskama, koje su delo slikara iz Jaroslavlja i Kostrome.

Fakultativni program:

- Koncert čuvenog jaroslavskog crkvenog hora u Spasopreobraženskoj crkvi.

Ručak. Nastavak plovidbe. Slobodno vreme na brodu. Večera.

6. dan, 17.07. – Gorici

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak. Uplovljavanje u tipično rusko selo – Gorici (zelena oaza).Poseta Kirilo-Belojezerskom manastiru sa Muzejem ikona.

Fakultativni program:

- degustacija specijaliteta „ruskie blini“ – palačinke sa crvenim kavijarom i degustacija votke.

Nastavak plovidbe. Večera.

7. dan, 18.07. – Kiži

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak.

Pristajanje na bajkovito ostrvo Kiži, koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega, drugom po veličini u Evropi i jednom od najčistijih na svetu. U njemu ima oko 1650 ostrva i ostrvaca. Čuveni Arhitektonski muzej na otvorenom, sa desetinom objekata, prikupljenih iz različitih oblasti Rusije, složeni tako da prikazuju rusku prošlost. Kiži je pravi praznik za oči. Crkva Preobraženja, sa 22 kupole, pravo je remek-delo ruske crkvene arhitekture. Sagradjena je bez ijednog eksera ili komada gvozdja, isključivo uz pomoć sekire i dleta.

Organizovani obilazak ostrva.

Nastavak plovidbe. Večera.

Koncert folklornog ansambla na brodu.

8. dan, 19.07. – Verhnie Mandrogi

Doručak. Dolazak u Verhnie Mandrogi, obnovljeno rusko selo na levoj obali reke Svir, koja povezuje najveća evropska jezera, Ladoga i Onjega. Umesto ručka na brodu, piknik na obali, tradicionalni „ruski šašlik“ sa folklornim programom.Nastavak plovidbe ka St.Peterburgu. Gala večera – Kapetansko veče. Običaj je da se daje bakšiš posadi i kapetanu.

9. dan, 20.07. – St. Peterburg

Doručak. Uplovljavanje u St.Peterburg. Panoramsko razgledanje grada: Nevski prospekt, Kazanjska saborna crkva, Dvorski trg sa rezedincijom ruskih careva – „Zimski dvorac“, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica „Aurora“, Smoljni, fascinantni mostovi na Nevi, čuveni kanali i mnogobrojni spomenici projektovani od strane najpoznatijih arhitekata svog vremena, kao što su Rosi, Rastreli, Monferan i drugi. Petropavlovska tvrdjava (ulazak u objekat), istorijsko jezgro grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, čuvene tamnice. Ručak – lanč paket, Ermitaž, bivši Zimski dvorac, rezidencija poslednjih šest careva – obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata, prikaz italijanske renesanse, francuskog impresionizma, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa… Posetioci imaju priliku da vide fantastičnu kolekciju grčkih i rimskih antikviteta, kao i izložbu umetnosti Sibira i Centralne Azije. Ermitaž – Zimski dvorac, je muzej sam po sebi, sa živopisnim enterijerom i arhitektonskim detaljima.

Fakultativni program:

- Poseta baletskoj prestavi

10. dan, 21.07. – St. Peterburg

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativni program. Ručak (lanč paket ili na brodu).

Fakultativni program:

- Izlet u Puškin (Carsko Selo) letnja rezidencija Ekaterine Velike. Dvorac, enterijer tog vremena i prekrasni park površine 34 km² i
- Izlet u Peterhof, letnju carsku rezidenciju, koja svojom lepotom ne zaostaje za Versaljem. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa pozlaćenim skulpturma.
- Gala folklorna prestava

11. dan, 22.07. – St.Peterburg – Moskva – Beograd

Doručak (lanč paket). Transfer do aerodroma na let za Moskvu u 09:05, sletanje u 10:20 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 12:15, dolazak u 13:10 časova.

 NEGUJTE SVOJE LEPE NAVIKE PUTUJUĆI SA JIMMY TOURS-om

Sve najnovije informacije o aranžmanima možete pogledati na Facebook strani "TOP JIMMY TOURS", a informacije o last minute aranžmanima u grupi "Jimmy Tours - Last minute".

 

Prethodna strana

© 2018 FENIX VICTORY group

FENIX VICTORY group • Vojvode Mišića 13 • 35250 Paraćin • Tel: +381 065 817 48 31 • fenixvictorygroup@gmail.com