ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ СВЕТИЊАМА МАНАСТИРА ГРЧКЕ

… НА ПУТУ ОЗДРАВЉЕЊА ДУХА И ТЕЛА

БЕОГРАД–СОЛУН–ПАРАЛИЈА–АТИНА–ЕГИНА-ЕВИА–ПАРАЛИЈА–СОЛУН–БЕОГРАД

8 ДАНА – 5 НОЋИ од 03.05 до 10.05.2014

 

... Исцељења  Св. Нектарија су нашли оболели од малигних обољења, болести појединих органа, Паркинсонове болести, парализе, неплодности, функционалних поремећаја организма, психичких проблема... Забележено је преко 2.000 његових чуда. Многе здравствене установе га прослављају као свог заштитника, а Институт за онкологију и радиологију Србије обележава Св. Нектарија као своју славу. Честице његових моштију постоје широм православне васељене, а код нас се чувају у манастиру Раковица, где их је донео 

 

1. ДАН: БЕОГРАД – СОЛУН: Полазак из Београда у 19.00 часова са паркинга Сава Центра ( савска страна ). Ноћна вожња кроз Србију и Македонију са краћим  успутним паузама ради одмора и царинских формалности.

2. ДАН: СОЛУН – СУРОТИ – ПАРАЛИЈА: По преласку грчке границе, одлазак  у Солун, присуствовање  јутарњој служби и Св. Литургији у Храму Св. Димитрија. Одлазак групе за Суроти и поклоњење моштима Св. Арсенија Кападокијског и гробу Старца Пајсија. У поподневним часовима наставак путовања за Паралију. Долазак у Паралију у раним вечерњим часовима. Смештај у хотел. Слободно време. Ноћење.

3. ДАН: ПАРАЛИЈА – ТЕМПИ – АТИНА: Доручак. Након доручка напуштање хотела и полазак групе за Атину. Успутни обилазак Цркве и извора Св. Петке у кланцу Темпи. Наставак пута према Атини са успутним задржавањима ради одмора. Долазак у Атину у поподневним часовима. По доласку у грчку престоницу смештај у хотел. Слободно време. Ноћење.

4. ДАН: АТИНА – ЕГИНА: Доручак Након доручка напуштање хотела и одлазак групе до Цркве Пресвете Богородице на Плаки у којој се налази чудотворна икона Брзопомоћница – „Григоруса“ . Након тога следи панорамско разгледање Атине. Одлазак до луке Пиреј  где се група укрцава на трајект за острво Егинa. По доласку на Егину одлазак у манастир Св. Тројице и поклоњење Св. Нектарију чудотворцу исцелитељу. Присуствовање вечерњој служби. Смештај у хотел. Ноћење

5. ДАН: ЕГИНА – АТИНА: Доручак. Након доручка обилазак манастира - Црква , келија и гроб Св. Нектарија и присуствовање Св литургији. Одлазак до манастира Св. Екатарине Синајске и поклоњење деловима моштију многих светитеља, а затим одлазак до манастира Св. Нектарија где ће бити одслужен молебан Св. Нектарију. Одлазак до пристаништа и укрцавање на трајект. Долазак у луку Пиреј одакле група иде за Камаризу код Лаврија где ће посетити храм посвећен Св. Нектарију. Разговор са духовником старцем Нектаријем Виталисом. Повратак у Атину. Смештај у хотел. Ноћење.

6. ДАН: АТИНА – ЕВИА – ПАРАЛИЈА: Доручак. Напуштање хотела и полазак групе за острво Евиу, које је повезано са копном путем висећег моста. Долазак у  град Халкиду и поклоњење моштима  Св. Давида Евијског чудотворца и Св. Јована Руса. Наставак пута за Паралију трајектом, а затим аутобусом. Долазак у Паралију у вечерњим часовима. Смештај  у хотел. Ноћење.

7. ДАН: ПАРАЛИЈА – СОЛУН – БЕОГРАД: Доручак. Након доручка напуштање хотела и одлазак групе за Солун. По доласку обилазак српског војничког гробља на Зејтинлику. Након тога разгледање Солуна: Ротонда, Бела Кула - најпознатији симбол града, Трг Аристотелис – главни градски трг... Слободно време за индивидуалне активности у Солуну до 19.00 часова када је предвиђен полазак групе за Београд. Ноћна вожња преко Грчке, Македоније и Србије са успутним паузама ради одмора и царинских формалности.

8. ДАН: БЕОГРАД: Долазак у Београд у јутарњим часовима.

                         Агенција задржава право да услед непредвиђених ситуација промени редослед програма.

 Ц Е Н А  П О  О С О Б И :  240

Плаћање у динарској противвредности према продајном курсу banke на дан уплате.

НАЧИН ПЛАЋАЊА: на 6 једнаких месечних рата чековима грађана и то: I рата приликом пријаве а најкасније до 25.03.2014 = 40€;  II  рата 25.04.2014 = 40€;   III рата 26.05.2014 = 40€;      

IV  рата 25.06.2014 = 40€;           V  рата 25.07.2014 = 40€;   VI  рата до 25.08.2014. = 40€

 

ЦЕНА АРАНЖМАНА ОБУХВАТА:

-          Превоз аутобусом туристичке класе /аудио, видео, клима/ на релацијама наведеним у програму.

-          Смештај на бази 2 ноћења са доручком у хотелу са 3* у Паралији.

-          Смештај на бази 2 ноћења са доручком у хотелу са 3* у Атини.

-          Смештај на бази 1 ноћења са доручком у хотелу са 3* у Егини.

-          Превоз трајектом на релацији Атина- Егина – Атина.

-          Превоз трајектом сa Eвије.

-          Услуге пратиоца групе.

-          Трошкове организације путовања.

 

ЦЕНА АРАНЖМАНA НЕ ОБУХВАТА:

-           Међународно путно здравствено осигурање (може се прибавити у агенцији).

-          Индивидуалне трошкове путника.

 

ХОТЕЛИ:
Сви хотели из понуде су са 3* по локалној категоризацији. Смештај је у 1/2 и 1/3 собама. Свака соба има ТВЦ, терасу, клима уређај, телефон. Сви хотели из понуде имају ресторан. Хотел у Паралији налази се у мирнијем делу места. Хотел у Атини налази се у центру града. Хотел на острву Егина налази се у месту Агиа Марина. Услуга у свим хотелима је ноћење са доручком. Тачан назив хотела биће познат 10 дана пред пут.

Паралија познато грчко летовалиште, удаљено од Солуна 65 км и 6 км од градића Катерини, налази се у подножју митског Олимпа на обали Егејског мора. Типично туристичко место са обиљем ресторана, таверни, посластичарница, супермаркета, бутика, златара, дискотека и продавница крзна. Дуга пешчана плажа и кристално чисто море су одлике овог омиљеног летовалишта. 

Атина је главни град Грчке и један од најпознатијих градова у свету. Античка Атина је била моћна град – држава и познати центар образовања и науке. Названа је по богињи мудрости из грчке митологије, Атхени. Град који живи од своје славне историје, највећи град Балкана са чудесним спојем антике, средњег века и савременог начина живота. Њена лука Пиреј једна је од најважнијих на читавом Медитерану, а плаже око града се сматрају за најлепше у читавој Грчкој.

Егина је острво смештено у близини Атине (око 40км ваздушном линијом), у средишњем делу Саронског залива, који се по њој зове и Егински залив. Овај залив је веома важан за Грчку. Острво је благо разуђене обале са бројним малим заливима и скривеним плажама.

Евиа је друго по величини грчко острво. Простире се уз обалу Беотије и Атике од северних Спорада па до острва Андрос надомак Киклада.

Солун  главни град префектуре Солун. Град је најзначајнија лука Балкана и други по величини град у Грчкој, после Атине. Оснивач Солуна је краљ Касандар 316.год. п.н.е. Верује се да је град добио име по Тесалоники, супрузи Касандра и  полусестри Александра Великог. Град је познат као велика лука и сајамски центар. У граду се одржава и највеће бијенале грчке дијаспоре.

 

Путницима који поседују црвене (биометријске ) пасоше Републике Србије (не важи за територију Косова) није потребна виза.  Путници који поседују старе (плаве) пасоше морају имати визу за наведено путовање, а агенција не сноси одговорност уколико амбасада одбије захтев за визу и у том случају се сматра да је путник одустао од путовања и примењују се Општи услови путовања агенције.

Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника.

 

У случају промена на монетарном тржишту или тржишту роба и услуга или недовољног броја пријављених путника, организатор путовања задржава право корекције цена, измене програма или отказа путовања најкасније 5 дана пре почетка путовања. Агенција задржава право измене у програму путовања и редоследу појединих садржаја у програму услед објективних околности.

 

   

 

 

Prethodna strana

© 2018 FENIX VICTORY group

FENIX VICTORY group • Vojvode Mišića 13 • 35250 Paraćin • Tel: +381 065 817 48 31 • fenixvictorygroup@gmail.com