ПУТОВАЊЕ КРОЗ ПРВЕ ЗЕМЉЕ ХРИШЋАНСТВА

ГРУЗИЈА И ЈЕРМЕНИЈА

ИСТАМБУЛ – ТРАБЗОН – СУМЕЛА - КАХЕТСИ – МЧЕТА - ТБИЛИСИ – ТЕЛАВИ - ЈЕЗЕРО СЕВАН

ЈЕРЕВАН - ЕЧМИАДЗИН – ГЕГХАРД - ХОР ВИРАП – ВАРДЗИА - БАТУМИ – ГИРЕСУН – ИСТАМБУЛ

22.05. – 03.06.2013. *** 13 дана аутобусом

 

1.дан НОВИ САД – БЕОГРАД – ПАРАЋИН: Полазак из Новог Сада у 16,00 ч. са паркинга Железн. станице '' Стара локомотива '', из Београда у 17,30 ч. са паркинга Центра '' Сава '', из Параћина у 20,00ч испред агенције. Путовање преко Софије до Истамбула са успутним одморима. Ноћна вожња.

2.дан ИСТАНБУЛ: Долазак у Истамбул у преподневним сатима.Смештај у хотел. Поподне разгледање града у пратњи локалног водича – Бајазитов трг, Хиподром, Теодосијев обелиск, Чимберлиташ, Плава џамија, Капали чаршија... Факултативно, Аја Софија и Топкапи. Вечера. Ноћење.

3.дан ИСТАНБУЛ – ГИРЕСУН: Доручак. Напуштање хотела.Путовање преко Самсуна до Гиресуна, градића на обали Црног мора. Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

4.дан ГИРЕСУН -ТРАБЗОН – МАНАСТИР СУМЕЛА – КУТАИСИ: Доручак. Путовање до манастира Сумела, преко Трабзона у коме је 1494 године рођен Султан Сулејман назван Величанствени. Одлазак до чудесног Манастира Сумела удаљеног 35 км од Трабзона. Сумела Манастир је грчки православни манастир на литицама планине Мели, у региону Мачка, на надморској висини од око 1.200 метара и главна је атракција Националног парка Алтиндере. Основан је 386 године за време цара Теодосија. Манастир посећује пуно ходочасника из Грчке и Русије. Наставак путовања обалом Црног мора,преко Ризеа, Хопе, Сарпа ( гранични прелаз ) и Батумија, морске луке и главног града покрајине Аџарија, у подножју планине Мали Кавказ. Долазак у Кутаиси у поподневним сатима. Смештај у хотел. Разгледање Кутаисија у пратњи локалног водича. Вечера. Ноћење.

5.дан КУТАИСИ – МЧЕТА – ТБИЛИСИ: Доручак. Напуштање хотела и одлазак у обилазак Кутаисија, другог града по броју становника ( 185.000 ) у Грузији и главног града области Имертија. Налази се 221 km западно од Тбилисија, са обе стране реке Риони, на надморској висини од 125-300 m. Кутаиси је био главни град античке Колхиде. Обилазак - Храма Баграта (11. век) и Гелатског манастира (12. век). Полазак за Мчету у 11,00 ч, стару престоницу Иберијског краљевства (3 - 5 век). Цркве овог места су под заштитом УНЕСКА. Посећујемо цркву Ивари ( 6.век ), катедралу Светичковели (11.век ). Наставак путовања до Тбилисија, удаљеног 20 км. Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

6.дан ТБИЛИСИ – ТЕЛАВИ – ТБИЛИСИ: Доручак. После доручака одлазак у разгледање Тбилисија- тврђава Нарикала, авеније Руставели... У 13,00 ч. полазак за Телави у источној провинцији Какета, познатој по виноноградарству и вину.Обилазак Давид Гареџе, полупустињске области, чувене по истоименом манастирском комплексу који је основао у 6. веку Давид, један од светих сиријских свештеника. Састоји се од два дела: Лавре и Удабна ( пећинског манастира ). Обилазак Лавре и по жељи манастира Удабно, који је на самој граници са Азербејџаном.Повратак у Тбилиси. Вечера. Ноћење.

7.дан ТБИЛИСИ – ЈЕЗЕРО СЕВАН – ЈЕРЕВАН: Доручак. Путовање до 270 км. удаљеног Јеревана. После 100 км и преласка грузијско-јерменске. Обилазимо манастире Хагхпат и Санахин подигнуте у 10 веку. Наставак путовања до језера Севан, највеће слатководно језеро у Јерменији, највеће на Кавказу, на 1.900 м/нв. Долазак у Јереван у поподневним сатима. Смештај у хотел. Обилазак центра града у пратњи локалног водича. Вечера. Ноћење.

8.дан ЈЕРЕВАН – МАНАСТИР ГЕГХАРД - ЕЧМИЈАДЗИН – ХОР ВИРАП: Доручак. Одлазак у разгледање Јеревана -Трг републике, Матендаран, збирка старих рукописа, највећа на свету. У 12,00 ч. полазак у Гарни ( Храм из 1. век.), обилазак Манастира Гегхард ( 4. век.), наставак путовања до Ечмиадзина, духовног центра Јерменије. Овде се налази седиште јерменске апостолске цркве. Обилазак катедрале и музеја који су уврштени у светску културну баштину. Наставак путовања до манастира Хор Вирап једаног од највећих и најпознатијих манастираа јерменске апостолске цркве. Налази се на планини Арарат 8 км. oд Арташата, близу границе са Турском. Постао је велики религиозни центар захваљујући Светом Григорију Просветитељу, који је у њему био утамничен тринаест година. Наиме, пагански јерменски краљ Тиридат III Велики затворио је свеца у њему и убрзо након тога почео да губи разум. Његова сестра је имала снове у којима јој анђео говори да само затвореник у Хор Вирапу може излечити њеног брата. У задњем тренутку, али после тринаест година, краљ је послушао сестру и наложио да се Свети Григорије ослободи. Као што је сан предвидео, светац је излечио краља, а овај је 301. године хришћанство прогласио за главну државну религију. Повратак у хотел. Вечера. Слободно. Ноћење.

9.дан ЈЕРЕВАН – ВАРДЗИА – КУТАИСИ: Доручак. Напуштање хотела и полазак према Грузији. Путовање до Гјумрија, удаљеног 120 км. од Јеревана. Пут пролази преко планинске висоравни на надморској висини од 1.500 до 1.900 м. После одмора у Гјумрију, путујемо 48 км до границе са Грузијом. Гранични прелаз је на 2.154 м/нв. Долазак у Вардзиу око 12,00 ч. Вардзиа је фантастични манастирски комплекс у јужној Грузији на обронцима планине Ерусхети, 15 км. од Аспиндза. Састоји се од преко 40 грађевина од којих су неки на 19 спратова! Под заштитом УНЕСКО – а. Обилазак комплекса до 15,00 ч. када крећемо према Кутаисију, предивним долинама река Мтквари и Кур. Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

10.дан КУТАИСИ – ФАТСА: Доручак.Напуштање хотела, путовање преко Батумија ( дужи одмор) и Трабзона до Фатсе где се стиже у вечерњим сатима.Смештај у хотел. Вечера. Слободно. Ноћење.

11.дан ФАТСА – ИСТАНБУЛ: Доручак.Напуштање хотела. Путовање преко Самсуна до Истамбула. Смештај у хотел. Факултативно: Крстарење Босфором, Наргила клуб, Турско вече. Вечера. Ноћење.

12.дан ИСТАНБУЛ - ПАРАЋИН - БЕОГРАД - НОВИ САД: Доручак. Слободно разгледање града до 16,00 ч. када се полази за Србију. Путовање преко Бугарске са успутним одморима.

13.дан  Долазак у Параћин око 07,00ч., у Београд око 09.00 ч. а у Нови Сад око 10,30 ч.

  

ЦЕНА АРАНЖМАНА ПО ОСОБИ: 890 €.

 

 НАЧИН ПЛАЋАЊА: Аранжман се може платити на један од следећих начина :

> Уплатом целокупног износа одједном до 31.12.2012. – попуст 10 %.

> Приликом пријаве плаћа се 200 € а остатак до 05.05.2013.

> Преко административне забране на једнаке месечне рате-последња рата доспева на наплату 20.05.2013.

ЦЕНА ОБУХВАТА: Превоз аутобусом високе туристичке класе на релацијама према програму путовања,

смештај у стандардним собама 1/2 и 1/3, у хотелима са 3 * или 4 * локалне категоризације, на бази 10 полупансиона и то: 2 – Истамбул, 1 – Герасин, 2 – Кутаиси, 2 – Тбилиси, 2 – Јереван, 1– Фатса, улазнице за све верске објекте у Грузији и Јерменији, визу за Јерменију, пешачко разгледање Истамбула, Кутаисија, Тбилисија и Јеревана у пратњи локалног водича, ангажман пратиоца групе и трошкове организације. Имена хотела ће се знати месец дана пре путовања, односно по формирању групе.

ЦЕНА НЕОБУХВАТА: Међународно путно зравствено осигурање (плаћа се у агенцији), тршкови улазница за факултативне посете у Истамбулу, Тбилисију и Јеревану.

НАПОМЕНЕ: Доплата за једнокреветну собу износи 180 € *** Редослед седења у аутобусу је према редоследу пријава. Путовање ће се реализовати за најмање 40 пријављених путника *** Организатор задржава право да у случају промене цене превоза, или мањег броја путника, промени цену аранжмана, као и да у случају недовољног броја пријављених путника изврши отказ путовања најкасније 10 дана пре поласка *** Организатор задржава право промене плана путовања у случају више силе и непредвиђених ситуација *** Уз овај програм примењују се Општи услови путовања агенције.

ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ОВО ПУТОВАЊЕ :

Визе: Држављанима Србије није потребна виза за Грузију. Виза за Јерменију се добија на граници и укључена је у цену. Путници других држава треба сами да изврше проверу свог визног статуса.

 

 

Prethodna strana

© 2018 FENIX VICTORY group

FENIX VICTORY group • Vojvode Mišića 13 • 35250 Paraćin • Tel: +381 065 817 48 31 • fenixvictorygroup@gmail.com