ВИКЕНД У ХИЛАНДАРУ 2013.

12/15 април;  7/10 јун; 13/16 јул; 10/13 август; 8/11 новембар

 

1.дан – петак / Полазак из Новог Сада у 07 часова са паркинга са паркинга Железничке сатанице испред старе локомотиве... из Београдa са паркинга Сава Центра у 08.30 часова... из Параћина 10:30 часова. Вожња према Грчкој, са успутним паузама. Долазак у вечерњим часовимау Уранополис. Смештај у хотел. Ноћење.

2.дан  субота / Доручак у хотелу. У 9.50 часова укрцавање на брод и полазак на Свету Гору Атонску. Око 11 часова пристајање у Хиландарску луку Јовањица. По искрцавању, превоз аутобусом до манастира Хиландар. Након смештаја у манастирском конаку, шетња око 3 км и обилазак манастирског комплекса: обилазак Хрусије, Самарије, Пирга Св. краља Милутина и Скита св. Василија на обали мора. Одлазак до манастира Есфигмен и посета пећини Св. Антонија Печерског, оснивача Печерске лавре у Русији. Шетња кроз нови хиландарски винограда. Повратак у манастир, вечерња служба у оквиру које ће се износити и целивати Свете мошти. Поклоњење и целивање чудотворне иконе Богородице Тројеручице и прусуствовање читању акатиста икони пресвете Богородице Тројеручице, затим посета богатој Хиландарској ризници где се између осталог налазе иконе пресвете Богородице Одигитрије, Христос Пантократор и остале свете иконе из средњег века. Вечера у трпезарији Св.краља Милутина. Ноћење.

3.дан –недеља / У раним јутарњим сатима богослужење са братством манастира Хиландара, а после Литургије заједнички ручак у трпезарији Св. краља Милутина. После краћег одмора обилазак и разгледање манастирских светиња: бунар Светог Саве, лоза Светог Симеона, костурница и Гробљанска црква, књижара манастира у којој се могу купити Хиландарска издања књига, тамјан, иконе, свеће, вино и друго. У 12,20 сати, полазак из Хиландара за луку Јовањица, пловидба до Уранополиса и излазак са Свете Горе. Долазак у раним поподневним сатима до Какова, метоха манастира Хиландара, који се налази у непосредној близини приморског места Јерисос. Освежење у метоху уз ратлук и кафу са обиласком манастирског имања и цркве. По преласку Македонске границе, код Ђевђелије, факултативно вечера. Наставак пута ка Србији.

4.дан –понедељак / Долазак у Србију у раним јутарњим часовима, у зависности од услова на границама.

 

Цена аанжмана: 199

Начин плаћања: Аранжман је платив у дин. противвред, по продајном курсу еура пословне банке на дан уплате.

У цену аранжмана улази: Превоз аутобусом високе туристичке класе, дијамoнтири (дозвола за улазак на Свету гору), ноћење са доручком у хотелу у Уранополису, картe за брод, ручак, вечеру и конак у манастиру, услуге по програму, услуге пратиоца групе из агенције и организација аранжмана.

У цену аранжмана не улази: Путно здравствено осигурање (обавезно је, плаћа се у агенцији / обавезно донети копију прве стране пасоша /, индивидуални трошкови, сви трошкови који нису предвиђени програмом.

ПОСЛЕДЊИ РОК за пријаву је 5 дана пре путовања или до попуне места.

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ:

* Приликом пријаве за путовање, резервације, плаћа се 30% цене аранжмана. Остатак најкасније 7 дана пред пут.
* Агенција задржава право отказа аранжмана најкасније 5 дана пре почетка путовања.
* Примењују се Општи услови туристичке агенције Поклоник усаглашени са Законом у туризму.

* Због специфичности уласка на Свету гору, који је могућ једино са мора, због могуће буре постоји могућност да брод не плови на Свету Гору. Ова ситуација је ретка али се догађа. У том случају планирано је ноћење у хотелу. Тога дана, уместо планираних дешавања на Светој гори, група ће посетити манастир Св. Лидије у Аспровалти, цркву посвећену апостолу Павлу и Арестотелов парк у Стагири, прелепо грчко место Арнеа и друго што време буде дозвољавало. Агенција сноси накнадне трошкове везане за превоз, а путници су у обавези да доплате хотел на лицу места око 15 еур по особи, уз претпоставку да ће наредног дана време дозволити одлазак на Свету гору. Минималан број путника за реализацију програма је: 25 особа.

 

Prethodna strana

© 2018 FENIX VICTORY group

FENIX VICTORY group • Vojvode Mišića 13 • 35250 Paraćin • Tel: +381 065 817 48 31 • fenixvictorygroup@gmail.com