2013

THE BEST OF ISRAEL *** HOLY LAND 
                                     

                        IZRAEL - SVETA ZEMLJA ZA TRI RELIGIJE

                                 Turističko-hodočasno putovanje kroz Svetu zemlju 

       Polazak: 19.05.2013.    Povratak: 27.05.2013. 9 dana 7 noćenja - avio kompanija JAT

 

Dan 1.  28.04.  BEOGRAD / Okupljanje na aerodromu Beograd dva sata pre poletanja aviona, oko 15:30h. Let JU 070 sa aerodroma “Nikola Tesla“ u Beogradu za Tel Aviv u 17:30h. Sletanje na međunarodni aerodrom “Ben Gurion” u Tel-Avivu, po lokalnom vremenu, oko 22:35h. Transfer do hotela. Smeštaj grupe u hotel. Noćenje.

Dan 2.  29.04.  TEL AVIV – HAIFA – TIBERIJAS / Nakon doručka, panoramsko razgledanje grada i nastavak puta prema Haifi. Obalski magistralni put, nekadašnja Via Maris, vodi preko  poznate antičke Caesarea Maritima, ka gradu i najvećoj luci Izraela, Haifi na severu. Uspon na Brdo Karmel (Carmel) i poseta karmelićanskom manastiru Stella Maris, gde su prikazani motivi i scene iz života proroka Ilije, pećina Svetog Ilije. Uživanje u predivnom pogledu iz Stella Maris. Uživanje u pogledu iz Bahai vrtova (Bahai World Center), koje mnogi danas ubrajaju u jedno od novih svetskih čuda. Nastavak puta za Tiberijas, smeštaj grupe u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 3.  30.04.  TIBERIJAS – KAPERNAUM – TABA / Duž obala Galilejskog mora, koje se još naziva Genezaretsko jezero, jezero Kineret ili Tiberijadsko jezero - područje Isusovog javnog delovanja. Tura počinje u Kapernaumu (Capernaum), mestu na severnoj obali, gde su ostaci sinagoge u kojoj je Isus okupio svoje prve učenike i propovedao. Poseta Brdu Blaženstva, gdje je Isus izrekao Besedu na gori. Vožnja do Tabhe (Tabgha), koju hodočasnici posećuju kao mesto gde je Isus učinio čudo, nahranivši mnoštvo hlebom i ribom – Bazilika Umnoženja hleba i Crkva Petrovog prvenstva. Vožnja brodom po Galilejskom jezeru, na način kako je to bilo u vreme Isusa. Dolinom reke Jordan, mesto krštenja. Povratak u Tiberijas. Večera. Noćenje.

Dan 4.  01.05.  TIBERIJAS – NAZARET – GALILEJA – JERIHON – JERUSALIM / Nakon doručka, vožnja kroz Galilejska brda prema Kani Galilejskoj, mestu prvog Isusovog čuda gde je pretvorio vodu u vino na svadbi. Zatim sledi Nazaret, mesto gde je Isus proveo svoje prve godine i mladost. Obilazak pravoslavne Crkve Svetog Arhanđela Gavrila u kojoj se nalazi izvor vode u Nazaretu - Marijino vrelo, gde se Arhangel Gavrilo javio Bogorodici rekavši joj da nosi sina Božijeg. Sledi obilazak Brda Tavor – Brdo Preobraženja. Odlazak iz Galileje i nastavak puta dolinom reke Jordan prema Jerihonu (Jericho), najstarijem gradu na svetu (9000god.). Uspon prema Jerusalimu, kroz Judejsku pustinju, Svetilišta Dobrog Pastira - Krčma Dobrog Samarićanina. Ulazak u Jerusalim (ime znači: grad mira), pogled na fascinantne zidine Starog grada iz biblijskih vremena. Smeštaj grupe u hotel. Večera. Noćenje..

Dan 5.  02.05.  VELIKI ČETVRTAK  - VITLEJEM - MRTVO MORE / Nakon doručka obilazak Vitlejema (Betlehem), mesto Isusovog i Davidovog rođenja, poseta crkvi Hristovog Rođenja, Polje Pastira, manastir Sv. Save Osvećenog... Nastavak putovanja ka Kumranu, gde su pronađeni čuveni Svici proroka Isajije sa Mrtvog mora i odlazak na Mrtvo more. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 6.  03.05. VELIKI PETAK - JERUSALIM / Nakon doručka obilazak svetih mesta u Jerusalimu. Prolazak kroz Lavlju kapiju (kapija Sv.Stevana), ulazak u Stari grad. Banja Vitezda, Crkva svete Ane (mesto rođenja Bogorodice). Hodom duž  Via Dolorosa ili Stradalnim putem, koji počinje u muslimanskoj (od zatvora Pretorija), a završava se u hrišćanskoj četvrti, 14 zaustavljanja tokom Isusovog hoda ka raspeću, gde se na kraju puta stiže se na brdo Golgota. Obilazak crkve Svetog groba. Sionska gora,“Caenaculum” Dvorana Tajne večere, poseta  Davidovom grobu, kao i crkvi Uspenja presvete Bogorodice (dormicion). Obilazak čuvenog Zida plača, koji predstavlja ostatak ograde nekadašnjeg Solomonovog Hrama na Brdu hrama. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 7.  04.05. VELIKA SUBOTA - JERUSALIM /  Doručak. Polazak na razgledanje: Dolina Kidron razdvaja zidine Starog grada Jerusalima od Maslinove gore u čijem podnožju je Getsimanski vrt. Obilazak Jerusalima započinje vožnjom preko Brda sa pogledom (Mount Scopus) prema Maslinovoj gori na kojoj je Isus propovedao svojim učenicima. Ovde se nalazi sveto mesto Vaznesenja, pećina i crkva Oče naš ili Pater Noster kao i crkva Dominus Flevit, Plač Gospodnji. Odavde se pruža najlepši panoramski pogled na grad. Silazak u Getsimanski vrt i obilazak crkve Bogorodičinog groba (jedno od pet najvećih hrišćanskih svetilišta), Bazilike agonije ili Crkve svih nacija. U blizini je ruska crkva Marije Magdalene, sa sedam pozlaćenih kupola. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 8.  05.05. VASKRS – TEL AVIV / Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak za Ein Karem, rodno mesto Jovana Krsitelja, u kome je smešten ruski manastir. Panoramski obilazak Tel Aviva, starog grada i luke Jaffa, gde je predviđena večera. Nakon toga odlazak na aerodrom Ben Gurion u Lodu, kraj Tel - Aviva. Kasni transfer na aerodrom. Poletanje u 23:35h. let JU 071. Let za Beograd.

Dan 9.   BEOGRAD /  Sletanje u Beograd u 03:05h.

Napomena: pored gore navedenog sadržaja, po izboru i dogovoru može se iskoristiti slobodno vreme u Jerusalimu ili Tel-Avivu. Agencija može promeniti raspored sadržaja programa u zavisnosti od situacije na terenu, pri čemu sadržaj ostaje isti. Postoji mogućnost pomeranja polaska 1-2 dana ranije ili kasnije, u zavisnosti od avio kompanije EL AL, o čemu ćemo biti unapred obavešteni.

CENA PUTOVANJA:   990 €

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama i transferi * smeštaj i noćenje u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama u hotelima sa 3*/ lokalna kategorizacija /, na bazi polupansiona-doručak+večera * večera u restoranu u Jafi u Tel Avivu 9.dana programa * posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom-minibusom * troškovi organizacije i vođenja putovanja. Imena hotela, prema gore navedenoj kategorizaciji, biće poznata po formiranju grupe i uplati akontacije. Usluga u hotelima je uglavnom švedski sto za doručak i večeru  / neki hoteli mogu promeniti uslugu večere da umesto švedskog stola služe serviranu večeru bez prethodne najave /. Trokrevetne sobe mogu se dobiti na upit, ali ih ne preporučujemo,  jer treći krevet obično ne odgovara standardu za odraslu osobu.

U cenu putovanja nije uračunato: Doplata za 1/1 sobu 350 € * avio-takse i administrativni troskovi oko 115 * fakultativni izleti nenavedeni u programu * međunarodno zdravstveno osiguranje se plaća u agenciji * napojnice za lokalne vodiče i vozače  kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 30 USD za ceo boravak).

Rok za prijavljivanje i uplatu akontacije 40%, 30.03 ili do popune mesta, ostatak 15 dana pre puta. Nakon tih datuma cena će biti korigovana za eventualnu razliku u ceni avio karte u odnosu na datu promotivnu cenu.

Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nisu potrebne vize za Izrael. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama. Putnici sa pečatom određenih arapskih zemalja ne mogu da posete Izrael.

VAŽNE NAPOMENE: PRILIKOM REZERVACIJE ILI UPLATE PUTOVANJA PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANICE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA ŠTAMPANJE KARATA SA POGREŠNIM IMENIMA, A PUTNICI SNOSE TROŠAK PENALA ZA NOVO IZDAVANJE KARATA.

OPŠTE NAPOMENE:                                                                          

-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika i drugih objektivnih okolnosti otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre predviđenog  početka putovanja, ili da koriguje cenu adekvatno prijavljenom broju putnika. Najmanji broj za realizaciju grupe je 25 plativih putnika.

-Napuštanje soba je najkasnije do 12.00 časova na dan izlaska iz hotela ili ranije u zavisnosti od programa grupe.

-Način plaćanja - plaćanje ovog turističkog putovanja može biti u gotovini, čekovima građana, platnim karticama, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom - profakturom sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja avansnog računa / u slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni – valutna klauzula /.

-Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu banke na dan uplate u agenciji Jimmy Tours ili kod ovlašćenog subagenta.

-Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

-Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa

.-Moguće je izmena u programu jer lokalne avio-kompanije često menjaju red letenja bez prethodnog obaveštenja. Molimo putnike da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na put.

 

JIMMY TOURS

tel: 035 571010; tel/fax: 035 561 722; mob: 060 0174835

35 250 Paraćin, Vojvode Mišića 19/6 * LICENCA 437/2010. * Čačanska banka 155-22406-13

office@jimmytours.rs   ***  FB: Jimmy Tours   ***   www.jimmytours.rs

 

           NEGUJTE SVOJE LEPE NAVIKE PUTUJUĆI SA JIMMY TOURS-om!

 

Prethodna strana

© 2018 FENIX VICTORY group

FENIX VICTORY group • Vojvode Mišića 13 • 35250 Paraćin • Tel: +381 065 817 48 31 • fenixvictorygroup@gmail.com