Са Благословом Његовог Преосвештенства Епископа браничевског Господина Игнатија и  цркве Св.Тројица у Параћину

 

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ~ МАНАСТИРИ  ОСТРОГ ТВРДОШ ГРАЧАНИЦА ЧАЈНИЧЕ

 

МОРАЧА - ДАЈБАБЕ - ЖДРЕБАОНИК - ОСТРОГ - ТРЕБИЊЕ - ДОБРУН

11.- 13.oktobar 2013. / 3 дана аутобусом

 

Бројна су сведочанства чудотворних исцељења оних који су задобили милост овог великог Светитеља долазећи у походе Манастиру Острог. Поред Христовог гроба и Св.Горе, ово је најпосећеније светилиште у хришћанском свету. Посећују га верници из свих делова света, јер се овде чуда догађају.

1. дан  ПАРАЋИН / Полазак из Параћина у 22:00 часова испред цркве... Успутна краћа задржавања ради одмора.

2. дан  ПОДГОРИЦА - ОСТРОГ / Долазак у Манастир Морача у раним јутарњим часовима и обилазак манастирског комплекса, поклоњење руци Св. Харалампија. Наставак путовања за Манастир Дајбабе, обилазак и поклоњење Моштима Св. Симеона Дајбабског и наставак путовања за Манастир Ждребаоник, поклоњење Моштима Св.Арсенија Сремачког, другог наследника на трону српске патријаршије Св.Саве. Полазак за Острог. Одлазак пешице или манастирским превозом у Горњи Манастир, поклоњење Моштима Св. Василија Острошког. Присуствовање вечерњој служби. Смештај у конаку Горњег Манастира и ноћење.

3.дан ОСТРОГ- ТРЕБИЊЕ / Учествовање у Св.Литургији. Полазак у 10:00 часова за Требиње, град сунва и платана. На брду Црквина изнад Требиња саграђена је Херцеговачка Грачаница, верна копија Грачанице са Косова. У крипти храма почива тело великог српског-требињског песника Јована Дучића. Посета Манастиру Тврдош, седиште Захумско-херцеговачке Епархије. Према предању, манастир је основао Свети цар Константин и царица Јелена. Долазак у Требиње, слободно време за шетњу и обилазак. Полазак за Добрун у Манастир Успења Пресвете Богородице Чајниче ради поклоњења Чудотворној икони Пресвете Богородице чајничке. Полазак за Параћин. Долазак у касним ноћним сатима.

 

ЦЕНА: 4.600 дин

 

ПЛАЋАЊЕ: 2 рате по 1.700 дин до поласка, 3.рата 1.200 дин до 08.11.2013. гаранцијом плаћања.

 

АРАНЖМАН ОБУХВАТА: аутобуски превоз * ноћење у Горњем Манастиру * услуге пратиоца агенције.

АРАНЖМАН НЕ ОБУХВАТА: ноћење у конаку Доњег Манастира око 5 € * индивидуални трошкови и

непоменуте услуге.

РОК И ПРИЈАВА: најкасније 15 дана пре поласка, ради резервације соба у Доњем конаку Ман. Острог

Путовање се реализује на бази 45 плативих поклоника.. Агенција задржава право промене садржаја појединих делова у програму, уколико околности то налажу. Отказни рок агенције сходно закону, у случају недовољног броја пријављених поклоника је 3 дана пре пута. Уз овај аранжман важе општи услови путовања агенције JIMMY TOURS.

НАПОМЕНА: Храну понети, или купити уз пут приликом пауза.  У време поста молимо да се у манастиру не једе мрсна храна. Од Доњег до Горњег Манастира пешачи се три километра, или се вози организованим манастирским превозом. Молимо да се у манастире улази пристојно одевен, жене би требало да имају сукњу и мараму, а мушкарци дуге панталоне и кошуљу. Они који коначе у Горњем Манастиру обавезно да понесу ћебе, врећу за спавање или зимску јакну и топлу обућу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodna strana

© 2018 FENIX VICTORY group

FENIX VICTORY group • Vojvode Mišića 13 • 35250 Paraćin • Tel: +381 065 817 48 31 • fenixvictorygroup@gmail.com